Vanliga frågor (FAQ)
Erbjuder ni utföranden som t ex stansning/ prägling?
Transfertryck
Det digitala transfertrycket är ett kostnadseffektivt, snabbt och ändå högvärdigt DDP-förfarande för att ge dina textilier ett individuellt utseende. Trycket sker med hjälp av bärpapper. Först appliceras det förberedda motivet med digitaltryck på bärmaterialet, efter torkning pressas det med värme och högt tryck på tyget. Vid mörka tyg skärs transferpappret längs motivets konturer.

För tryck av vit färg, skapar vänligen en dekorfärg/spotfärg kanal med 100% färg och namnet ""white"" på alla områden som ska tryckas i vitt. Spotfärgkanalen måste dessutom vara inställt på ""övertryck"".
Erbjuder ni utföranden som t ex stansning/ prägling?
Vi erbjuder specialbearbetningar som t ex bigning och perforering. Särskilt vid tjockare papper fr o m 250 g/m² rekommenderar vi bigning för att reducera risken för att pappret bryts upp vid falsade produkter. Risken för att pappret bryts upp kan dock inte uteslutas helt.

Produkter med en pappersvikt över 170 g/m² kan förädlas med skyddande och högvärdig laminering/kaschering (glättat/sidenmatt/repfria/softtouch).

UV-ytlack är ett extra lackskikt, som ansvarar för glänsande och perspektiviska effekter. UV-lacket kan strykas på holoedrisk eller partiellt (UV-spot lack). Genom lackeringen uppstår inte bara högglänsande effekter utan produkten är även motståndskraftig och skyddad mot repor.

UV-Spotlackering ansvarar för glänsande och perspektiviska effekter. Lacken stryks endast på partiellt, dvs. på enskilda motiv, loggor eller skrift. Tryckprodukten blir till ett individuellt och ädelt smycke.

Relieflack utgör en haptisk och framstående upplevelse. Den lämnar inga synliga spår på produktens baksida.Relieflack är kännbar vilket påminner i högsta grad om hög prägel. Relieflack används för att utforma skrift och ornament rent haptiskt.

Vid blind prägel tryck eller relief prägel tryck tas enskilda motiv, loggor, ornament eller skrift fram tredimensionellt. Produkten bearbetas på enskilda ställen, dvs. präglas i höjd eller djup och får en haptisk effekt.

Vid het folie prägling appliceras en transferfolie genom hetta och tryck på ytorna. Beroende på folien som används uppnås olika effekter, som t.ex. högglänsande metallfolie i guld, silver eller brons/koppar.

Het folie - relief prägel tryck är en kombination av blind / relief prägel tryck och het folie - plan prägel tryck: med hjälp av hetta och tryck stryks en tranferfolie på ytorna och dessutom präglas dess höjd vid vardera ställen. På så sätt uppstår unika ljusreflexer och förbluffande haptiska effekter.