lieferadresse Facebook_Mobile rechnung Created with Sketch. lieferadresse Created with Sketch. Easyprint-Logo ReBuy_Desktop Finnland Icons/Info Created with Sketch. Icons/Info Created with Sketch. Icons/Info Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.

Schoolkrant

Online laten drukken is beter!
Product
Schoolkrant
Eigenschappen
Formaat 105 x 148 mm A6
Staand
Zijdes omslag Geen omslag
Inhoud 8 zijdes
Drukkleuren omslag Geen omslag
Inhoud 4/4 kleurig CMYK
Papier Omslag Geen omslag
Inhoud 90 g/m² Kunstdrukpapier Glanzend
Geniet
Geen Afwerking Omslag
Geen Afwerking Inhoud
Zonder perforatie
Geen rillen
Geen drukproef
Hoeveelheid
1 Stuk
1 Motief
Levering
Geen bundeling
Standaard naar verwachting op 08./09.12.2022
Gegevens
Drukgegevens later verzenden
undefined
Geselecteerde productconfiguratie
Schoolkrant
 • 105 x 148 mm A6 Staand
 • Inhoud 8 zijdes
 • Inhoud 90 g/m² Kunstdrukpapier Glanzend
 • Inhoud 4/4 kleurig CMYK
 • Geniet
 • Geen bundeling
 • 1 Stuk
 • 1 Motief
 • Levering in België
 • Naar verwachting op 08./09.12.2022
 • Drukgegevens later verzenden
 • Gratis bestandscontrole

2,27 € | 2,75 €

Netto | Bruto Excl. 4,92 € | 5,95 € Verzending

  Schoolkrant
  105 x 148 mm A6 Staand, Inhoud 8 zijdes , Inhoud 90 g/m² Kunstdrukpapier Glanzend, Inhoud 4/4 kleurig CMYK, Geniet, Geen bundeling, 1 Stuk, 1 Motief, Levering in België, Naar verwachting op 08./09.12.2022, Drukgegevens later verzenden, Gratis bestandscontrole

  2,27 € | 2,75 €

  Netto | Bruto Excl. 4,92 € | 5,95 € Verzending

  Schoolkrant voordelig laten drukken

  De redactie van de schoolkrant is voor aankomende journalisten een broedplaats voor ideeën. Als leden van een team doen de scholieren hun eerste ervaringen op met mediale projecten. Met het nodige enthousiasme en de grootst mogelijke betrokkenheid verzamelen en controleren zij zorgvuldig ideeën voor de volgende editie, werken teksten uit en vergaren beeldmateriaal. De technische vooruitgang maakt het de leerlingen steeds gemakkelijker artikelen te schrijven over actuele thema's. De leerlingen steken vaak zoveel tijd en moeite in de uitgave van hun schoolkrant, dat zij het nauwelijks kunnen afwachten het gedrukte resultaat in de hand te houden. Gewoonlijk verschijnen schoolkranten wekelijks of maandelijks. En dan heeft men graag een betrouwbare partner die de druk voor zijn rekening neemt.


  U kunt het drukken van de schoolkrant bij print24.com heel gemakkelijk online calculeren. Bij het samenstellen van uw drukwerkopdracht hebt u de beschikking over tal van configuratie- en veredelingsmogelijkheden. U kunt al kleine oplagen vanaf 1 exemplaar bij ons voordelig laten drukken. Maar schoolkranten worden nog voordeliger als de oplage groter is. Maar ook criteria zoals papiersoort, kleur en veredeling bepalen de kwaliteit en kosten van een schoolkrant. In het geval van grote oplagen adviseren wij veiligheidshalve een screen-proof of proefdruk op papier te laten maken voor een laatste controle voordat er wordt gedrukt.

  Inbinden met nietjes of oognietjes?

  Inbinden met nietjes of een genaaide binding wordt gewoonlijk toegepast bij tijdschriften, brochures en andere dunne boekjes en is prima geschikt voor schoolkranten. Qua prijs valt deze binding niet te overtreffen en kan worden toegepast bij verschillende formaten en tot 96 pagina's.

  De binding met oognietjes is een variant van de genaaide binding. De handige oognietjes maken het mogelijk de schoolkrant in ordners op te bergen. De leerlingen kunnen de afzonderlijke uitgaven verzamelen en in chronologische volgorde opbergen of in hun ordners bij de bijpassende thema's opbergen. De oognietjes zijn ook een goede oplossing voor het archiveren door de school of de redactie van de schoolkrant. Zodoende kan een verzameling van de vele edities van de schoolkrant ook als naslagwerk worden gebruikt.

  De eerste indruk telt - De omslag van de schoolkrant

  De meeste aandacht van de redactie moet uitgaan naar het voorblad van de schoolkrant omdat dit het eerste is wat de lezer te zien krijgt. Het is gewoonlijk de opgave van de voorpagina van de schoolkrant om de aandacht van de lezer te trekken en zijn interesse te wekken. Vandaar dat er groot belang wordt gehecht aan de omslag.

  De klassieke schoolkrant heeft een omslag van vier pagina's die gewoonlijk op een iets zwaarder papier wordt gedrukt dan de inhoud. Bij print24.com kunt u kiezen tussen mat en glanzend kunstdrukpapier van verschillende gewichten (135, 170 of 250 g/m²), maar u kunt ook afzien van een omslag. En als u bijzonder veel belangrijke informatie op de omslag wilt plaatsen, kunnen wij ook omslagen van 6 pagina's voor u bedrukken.

  Opvallende kleuren of rustig en zakelijk in zwart-wit?

  Frisse en bonte kleuren in vierkleurendruk (4/4) of speciale kleuren (5/5) als extra vallen op en trekken de aandacht. Vooral bij jonge leerlingen vallen kleurrijke tijdschriften met veel plaatjes zeer in de smaak.


  Voor schoolkranten, die op de eerste plaats zakelijke informatie moeten leveren, adviseren wij echter een terughoudend gebruik van kleurelementen. Als de schoolkrant eenvoudig, sober en vooral voordelig moet zijn, kiest u het beste voor '1/1-kleurig zwart'. Dit soort schoolkrant is eerder geschikt voor leerlingen van de hogere leerjaren.

  Een goed compromis van kleur en voordelige druk is de combinatie van een kleurrijke omslag op kunstdrukpapier en een inhoud in zwart-wit op een dunner offsetpapier.


  Er ontstaat een gedetailleerd en uitstekend drukbeeld voor de schoolkranten met heldere kleuren dat ook bij hogere oplagen overtuigt met een constante drukkwaliteit.

  Unieke schoolkranten met veredelde omslagen ter gelegenheid van jubilea

  De schoolkrant of de school zelf viert een jubileum en de volgende uitgave van de krant moet heel bijzonder worden? Dan hebt u de beschikking over verschillende veredelingstechnieken of 5-kleurendruk met een aanvullende speciale kleur.

  • Blinddruk
  • Plastificering
  • Hot-foil vlakdruk
  • Hot-foil reliëfdruk
  • Reliëflak
  • UV-lak (als spot-lak of als lak voor het hele oppervlak)