24h-Service

Duurzaam drukken

Als verantwoordelijke drukker hebben we besloten om onze klanten in samenwerking met ons de mogelijkheid te geven om hun CO₂-voetafdruk te compenseren bij het maken van papierproducten. Zo willen we samen onze bijdrage leveren aan meer duurzaamheid in de grafische industrie. Voor de CO₂-compensatie werken we samen met de gerenommeerde organisatie ClimatePartner.


ClimatePartner heeft in een uitgebreid proces de CO₂-voetafdruk van onze papieren printproducten bepaald. In de volgende stap kozen we twee klimaatbeschermingsprojecten van ClimatePartner die de CO₂-uitstoot verminderen door onder meer herbebossing en toegang tot schoon drinkwater. De geselecteerde klimaatbeschermingsprojecten van ClimatePartner hebben bewezen CO₂ te besparen. Zo worden de projecten gemonitord door TÜV en andere onafhankelijke auditorganisaties.


Zodat jij en je klanten duidelijk kunnen zien dat een product klimaatvriendelijk is, krijgt elk product een unieke ordergerelateerde ID. Met dit ID kunt u alle informatie over het ondersteunde project en de printopdracht transparant volgen op de ClimatePartner-website.