Icon/Greenline Created with Sketch.

Klimaatneutraal printen

Beter online printen

Hoe de CO₂-compensatie werkt voor jouw printproducten

Als verantwoordelijke drukker hebben we besloten om onze klanten in samenwerking met ons de mogelijkheid te geven om hun CO₂-voetafdruk te compenseren bij het maken van papierproducten. Zo willen we samen onze bijdrage leveren aan meer duurzaamheid in de grafische industrie. Voor de CO₂-compensatie werken we samen met de gerenommeerde organisatie ClimatePartner.


ClimatePartner heeft in een uitgebreid proces de CO₂-voetafdruk van onze papieren printproducten bepaald. In de volgende stap kozen we twee klimaatbeschermingsprojecten van ClimatePartner die de CO₂-uitstoot verminderen door onder meer herbebossing en toegang tot schoon drinkwater. De geselecteerde klimaatbeschermingsprojecten van ClimatePartner hebben bewezen CO₂ te besparen. Zo worden de projecten gemonitord door TÜV en andere onafhankelijke auditorganisaties.


Zodat jij en je klanten duidelijk kunnen begrijpen dat een product klimaatneutraal is, krijgt elk product een unieke ordergerelateerde ID. Met dit ID kunt u alle informatie over het ondersteunde project en de printopdracht transparant volgen op de ClimatePartner-website.

Op onze website kan je als klant heel eenvoudig klimaatneutraal printen. Selecteer hiervoor de optie CO₂-compensatie in de winkelwagen. Op de achtergrond berekent ClimatePartner de CO₂-footprint en de prijs om deze te compenseren. De kleine toeslag vloeit rechtstreeks naar de klimaatbeschermingsprojecten. Zo steun je bij elke compensatie de herbebossingsprojecten die belangrijk zijn voor het wereldwijde CO₂-budget.


Je ontvangt een certificaat als bewijs van de CO₂-compensatie. Optioneel kan je het logo met de certificaat-ID downloaden en aan de producten toevoegen. Jouw papierproduct mag dan het label klimaatneutraal krijgen.

Bosbescherming in Brazilië bevorderen met drukopdrachten

Wij hebben ervoor gekozen om onze bijdrage aan klimaatbescherming via ClimatePartner te besteden aan een project voor de bescherming van bossen in Brazilië. Het bosbeschermingsproject in de Braziliaanse deelstaat Rondônia heeft een oppervlakte van 72.843 hectare en dient voor het behoud van de rijke biologische diversiteit van de regio, zoals de bescherming van verschillende soorten wilde dieren. Een ander doel van het project is de levenskwaliteit van de plaatselijke bevolking te verbeteren door boeren op te leiden in duurzame en verantwoorde land- en bosbouw.


De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) heeft het project erkend als voorbeeld voor duurzaam bosbeheer in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (2010) en de Forest Stewardship Council (FSC) heeft het gecertificeerd als wereldwijde referentie voor duurzame houtproductie. Door ongeplande ontbossing tegen te gaan, zal tijdens de looptijd van het project (30 jaar) ongeveer 7.457.910 ton CO2-uitstoot worden vermeden.

Zorg voor schoon drinkwater in Mozambique met je printproducten

Via ClimatePartner willen we nog een ander project steunen. Hiervoor hebben we gekozen voor een drinkwaterproject in Mozambique. In Manica, Sofala en Tete worden waterputten gerepareerd en aangelegd zodat ruim 100.000 mensen van schoon drinkwater kunnen worden voorzien. Dankzij deze watervoorziening hoeven de bewoners hun water niet meer te steriliseren door het boven een open vuur te koken. Dit vermindert ook de CO₂-uitstoot. Tegelijkertijd worden luchtwegaandoeningen veroorzaakt door uitlaatgassen onder de lokale bevolking verminderd. Vooral kinderen profiteren van de nieuwe waterputvoorzieningen. Het drinkwaterproject werkt samen met ngo's ter plaatse en onderzoekt regelmatig waar nieuwe putten moeten worden gebouwd en bestaande moeten worden gerepareerd om een hoge waterkwaliteit op lange termijn te garanderen.

Volledig duurzaam drukken

In onze categorie GreenLine vindt u een reeks producten met hoge milieunormen en een keuze aan milieuvriendelijke materialen voor een volledig duurzame productie van uw drukwerk. Er wordt uitsluitend gedrukt met veganistische biologische inkt op gecertificeerd premium gerecycled papier. De elektriciteit die voor het emissiegeoptimaliseerde productieproces wordt gebruikt, is volledig afkomstig van hernieuwbare bronnen zoals zonne-, water- en windenergie.

Helderwit gerecycled kwaliteitspapier

Print ecologisch zonder grijszweem! Dankzij een speciaal productieproces combineert ons duurzame premium gerecycled papier een zeer hoge witheid met een uitzonderlijke materiaalkwaliteit. Of u nu visitekaartjes, flyers of posters wilt drukken, met onze GreenLine haalt u milieuvriendelijk papier in huis dat ook nog eens van uitstekende kwaliteit is. Druk uw briefpapier, brochures, notitieblokken, ansichtkaarten en nog veel meer af. m. milieuvriendelijk en ecologisch compatibel met onze GreenLine.