Icon/Greenline Created with Sketch.

Klimatneutralt tryck

Tryck bättre online

Hur CO₂-offset fungerar för dina tryckta produkter

Som ett ansvarsfullt tryckeri har vi beslutat att ge våra kunder i samarbete med oss ​​möjlighet att kompensera deras CO₂-avtryck vid tryck av pappersprodukter. På så sätt vill vi tillsammans bidra till mer hållbarhet i tryckbranschen. Vi arbetar tillsammans med den välrenommerade organisationen ClimatePartner för CO₂-kompensation.


ClimatePartner har fastställt CO₂-fotavtrycken för våra pappersprodukter i en komplicerad process. I nästa steg valde vi två klimatskyddsprojekt från ClimatePartner som bland annat minskar CO₂-utsläppen genom återplantering av skog och tillgång till rent dricksvatten. De utvalda ClimatePartners klimatskyddsprojekt begränsar CO₂. Till exempel övervakas projekten av TÜV och andra oberoende revisionsorganisationer.


För att du och dina kunder tydligt ska förstå att en produkt är klimatneutral får varje produkt ett unikt orderrelaterat ID. Detta ID låter dig på ett transparent sätt spåra all information om det stödda projektet och tryckordern på ClimatePartners webbplats.

Som kund är det väldigt enkelt att trycka klimatneutralt på vår hemsida. För att göra det, välj alternativet CO₂ offset i kundvagnen. I bakgrunden beräknar ClimatePartner CO₂-avtrycket och priset för att kompensera det. Det lilla påslaget går oavkortat och i sin helhet direkt in i klimatskyddsprojekten. På så sätt stödjer du de återplanteringsprojekt som är viktiga för världens CO₂-budget med varje kompensation.


Du får ett certifikat som bevis på CO₂-kompensationen. Alternativt kan du ladda ner logotypen med certifikat-ID och lägga till den i dina produkter. Din pappersprodukt kan då vara märkt klimatneutral.

Stöd skogsskydd i Brasilien genom att beställa trytck

Vi har valt att kanalisera vårt bidrag till klimatskyddet genom ClimatePartner till ett projekt för skydd av skogarna i Brasilien. Skogsskyddsprojektet i den brasilianska delstaten Rondônia täcker en yta på 72 843 hektar och tjänar till att bevara den rika biologiska mångfalden i regionen, till exempel skyddet av olika arter av vilda djur. Ett annat mål med projektet är att förbättra livskvaliteten för lokalbefolkningen genom att utbilda bönder i hållbart och ansvarsfullt jordbruk och skogsbruk.


FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) har erkänt projektet som ett föredöme för hållbar skogsförvaltning i Latinamerika och Karibien (2010) och Forest Stewardship Council (FSC) har certifierat det som en global referens för hållbar timmerproduktion. Genom att minska oplanerad avskogning kommer cirka 7 457 910 ton CO2-utsläpp att undvikas under projektets livslängd (30 år).

Säkerställ rent dricksvatten i Moçambique med dina trycksaker

Genom ClimatePartner stödjer även ett dricksvattenprojekt i Moçambique. I Manica, Sofala och Tete repareras och installeras brunnar så att över 100 000 människor kan förses med rent dricksvatten. Tack vare denna vattenförsörjning behöver invånarna inte längre sterilisera sitt vatten genom att koka det över öppen eld. Detta minskar också CO₂-utsläppen. Samtidigt minskar luftvägssjukdomar orsakade av eldning. Särskilt barn drar nytta av de nya brunnarna.Dricksvattenprojektet arbetar tillsammans med icke-statliga organisationer på plats och undersöker regelbundet var nya brunnar behöver byggas och befintliga repareras för att långsiktigt säkerställa hög vattenkvalitet.

Helt hållbart tryck

I vår GreenLine-kategori hittar du ett utbud av produkter med höga miljökrav och ett urval av miljövänliga material för en helt hållbar produktion av dina tryckbehov. Trycket görs uteslutande med ekologiskt veganskt bläck på certifierade premium återvunnet papper. Elen som används för den utsläppsoptimerade produktionsprocessen kommer helt och hållet från förnybara resurser som sol-, vatten- och vindenergi.

Ljust vitt premium återvunnet papper

Ekologiskt tryck utan en grå nyans! Tack vare en speciell produktionsprocess kombinerar vårt hållbara premium återvunna papper en mycket hög vithet med en exceptionell materialkvalitet. Oavsett om du vill trycka visitkort, flygblad eller affischer får du med vår GreenLine miljövänligt papper med utmärkt kvalitet. Tryck dina brevpapper, broschyrer, anteckningsblock, vykort och mycket mer på ett miljövänligt och ekologiskt kompatibelt sätt med vår GreenLine.