Icon/Greenline Created with Sketch.

Skoltidning

Tryck bättre online!
Konfigurera vald produkt
  Skoltidning

  Kunder som tittade på den här produkten var också intresserade av:

  Trycksaker

  Kuvert

  Trycksaker

  Brevpapper

  Trycksaker

  Vykort

  Trycksaker

  Flyer

  Reklamteknik

  -25%

  Rollup

  Tryck skoltidning billigt

  Skoltidningens redaktion är en tankesmedja för unga journalister. Eleverna får sina första erfarenheter av medieprojekt. Idéer till nästa nummer tas fram med entusiasm och största engagemang, noggranna rechercher görs, texter utarbetas och bildmaterial samlas in. Den tekniska utvecklingen underlättar alltmer för eleverna att rapportera om aktuella ämnen. Eleverna lägger oftast ner så mycket kraft och tid på varje nummer av skoltidningen att de knappast kan vänta på att äntligen få hålla den tryckta produkten i sina händer. Skoltidningar publiceras i regel varje vecka eller varje månad. Då vill man ha en pålitlig partner som tar hand om trycket.


  Tryckningen av skoltidningen kan du enkelt beräkna online på print24.com. För tryckjobbet kan du välja bland många konfigurations- och efterbehandlingsalternativ. Vi trycker redan små upplagor från ett ex till ett förmånligt pris. Den enstaka skoltidningen blir dock ännu billigare ju högre upplagan är. Men även kriterierna för papper, färg och efterbehandling avgör kvaliteten och kostnaden för en skoltidning. För mycket stora upplagor rekommenderar vi att göra ett screenproof för att göra en sista kontroll innan det slutliga tryckgodkännande.

  Klammerhäftning eller öglehäftning

  Häftbindning eller baktrådshäftning används vanligtvis för tidskrifter, broschyrer och andra tunna häften och lämpar sig idealisk för skoltidningar. Prismässigt är denna bindning oslagbar och kan användas för olika format upp till 96 sidor.

  Öglehäftningen är också en trådhäftning. De praktiska öglorna lämpar sig för arkivering i skolmappar eller pärmar. Så kan eleverna samla de enskilda utgåvorna ordnad eller häfta in dem i övningsböckerna om lämpliga ämnen. Även för skolans eller tidningsredaktionens arkiv erbjuder öglorna en bra förvaringslösning. En samling av många numren av skoltidningen kan därför också användas som en bra uppslagsbok.

  Det första intrycket räknas - Skoltidningens omslag

  Skoltidningens omslag bör få mest uppmärksamhet på redaktionen, eftersom det är det första som läsaren ser. Skoltidningens framsida ska vanligtvis väcka uppmärksamhet och intresse. Därför är omslaget av stor betydelse. 

  Den klassiska skoltidningen har ett fyrsidigt omslag som vanligtvis är tryckt på något starkare papper än innehållet. Hos print24 kan du välja mellan matt och glansigt fotopapper i olika tjocklekar (135, 170 eller 250 g/m²) eller välja utan omslag. Ska det rymmas mycket viktig information på omslaget kan vi även trycka 6-sidiga omslag åt dig.

  Färgglad iögonfallande eller diskret & saklig svart/vit

  Fräscha, ljusa färger i fyrfärgstryck (4/4) eller extra specialfärger (5/5) är iögonfallande och drar till sig uppmärksamhet. Färgglada tidningar med många bilder är särskilt tilltalande för yngre elever.


  För skoltidningar vars primära uppgift är att ge saklig information rekommenderar vi dock att färgelement används sparsamt. Ska skoltidningen vara enkel, slätstruken och framför allt billig, väljer du "1/1-färg svart". Denna typ av skoltidning lämpar sig bättre för elever i högre årskurser.

  En bra kompromiss mellan färg och kostnadseffektivt tryck är kombinationen av ett färgomslag på fotopapper och svartvitt innehåll på tunnare offsettryckspapper.


  Skoltidningarna får en detaljerad och högkvalitativ tryckbild med ljusa färger som övertygar med en jämn tryckkvalitet även vid mycket höga upplagor.

  Unika skoltidningar för jubileet med förädlat omslag

  Har skoltidningen eller skolan ett jubileum och ska nästa nummer av skoltidningen vara något alldeles speciellt? Då kan du välja mellan olika efterbehandlingsmetoder eller 5-färgstryck med ytterligare en specialfärg.

  • Blindprägling
  • Cellofanierung
  • Varmfolieprägling
  • Reliefprägling
  • Relieflack
  • UV-Lack (som yt-eller spot-lack)